Λουκουμάδες με σοκολάτα, σκέτο όνειρο

Λουκουμάδες με σοκολάτα, σκέτο όνειρο

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια μερίδα λαχταριστούς λουκουμάδες; 

Είναι γεγονός ότι λίγα είναι εκείνα τα γλυκίσματα που καταφέρνουν να έχουν τόσο φανατικούς οπαδούς και μάλιστα απ’ όλες τις ηλικίες, όπως συμβαίνει με τους λουκουμάδες!

Η ελληνική κουζίνα μάλιστα τους λατρεύει και τους δίνει περίοπτη θέση στο τραπέζι. Με κανέλα ή με σοκολάτα, με σιρόπι ή και με γέμιση, οι λουκουμάδες είναι σίγουρα το γλύκισμα που φέρνει σε όλους μας μνήμες από την παιδική μας ηλικία! 

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό λουκουμά πόσο μάλιστα όταν αυτός περιέχει σοκολάτα!

Σοκολάτα…Λευκή, μαύρη, γάλακτος. Οι τρεις αποχρώσεις του γλυκόπικρου πειρασμού που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί. Ο κόσμος της σοκολάτας δεν περιγράφεται με λόγια. Όπως δεν περιγράφεται με λόγια η απόλαυση και η ευεξία που χαρίζει, σε μικρούς και μεγάλους! 

Πολλές ευεργετικές ιδιότητες έχουν αποδώσει σε αυτόν τον γλυκό πειρασμό. Είναι αγχολυτική, τονωτική, δίνει ενέργεια και δημιουργεί ένα αίσθημα ευφορίας! Και καμία όμως θρεπτική αξία να μην είχε κι ούτε μισή ευεργετική ιδιότητα, πάλι θα τη λατρεύαμε!

Η σοκολάτα έχει ως βασικό συστατικό το κακάο, που προέρχεται από το κακαόδεντρο. Οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν τους κόκκους του ήταν οι Αζτέκοι. Μάλιστα πριν τους χρησιμοποιήσουν τους έτριβαν μεταξύ τους και τους έκαναν σκόνη, παρασκευάζοντας ένα ρόφημα που το ονόμαζαν «Choclatl».

Την ιστορία της σοκολάτας την συνεχίζει ο Ερνάν Κορτές, ένας Ισπανός εξερευνητής και κατακτητής. Και ενώ συνήθως δύσκολά θα “συμπαθούσαμε” έναν κατακτητή, για τον συγκεκριμένο θα κάνουμε μια εξαίρεση, μιας και ήταν αυτός που σε ένα από τα ταξίδια του στο Μεξικό, επέστρεψε στην Ευρώπη μεταφέροντας στις αποσκευές του το μυστικό των Αζτέκων, τη γλυκιά μας σοκολάτα.

Ο Ολλανδός χημικός Coenraad Johannes van Houten, το 1828, αλλάζει τον ρου της ιστορίας της σοκολάτας, εφευρίσκοντας τη πρέσα του κακάο. Αυτό οδήγησε στη μείωση του κόστους παραγωγής της σοκολάτας και την έκανε προσιτή και στον απλό λαό. Όλος ο κόσμος μπορούσε να απολαύσει αυτόν τον γλυκό “πειρασμό”!

Η ιστορία της σοκολάτας έχει τις ρίζες της βαθιά πίσω στο χρόνο και εμείς στο Loukoumania, ακολουθώντας τα βήματα της παράδοσης τη συνεχίζουμε και την εξελίσσουμε προσφέροντας λουκουμάδες σε εναλλακτικές και NEW AGE εκδοχές!

Αφεθείτε λοιπόν στην πλούσια γεύση της σοκολάτας και συνδυάστε την με το πιο λαχταριστό γλύκισμα, τον λουκουμά!

Leave a Reply

Close Menu