Λουκουμάς με γεύση και «μνήμες» παράδοσης

Λουκουμάς με γεύση και «μνήμες» παράδοσης

Η πολιτιστική και ιστορική μας κληρονομιά, με άλλα λόγια η παράδοσή μας είναι σαν τις ρίζες του δέντρου. Στις ρίζες του το δέντρο στηρίζεται για να στέκεται όρθιο και από τις ρίζες του αναπτύσσεται και επιβιώνει. 

Ένας λαός που έχει χάσει την παράδοση του είναι σαν τον άνθρωπο που έχει χάσει την μνήμη του, που έχει πάθει αμνησία. Το σήμερα και το αύριο είναι δεμένα με τα περασμένα. Το σήμερα “τρέφεται” από τα περασμένα και τα μελλούμενα “τρέφονται” από το σήμερα.

Είναι γνωστό ότι το φαγητό αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, της παράδοσής μας! Κάθε συνταγή κρύβει μια μικρή ιστορία, μια ιστορία που αποτελεί την “ψυχή” το αλατάκι της συνταγής.

Μέχρι να φτάσει ένα έδεσμα στο πιάτο μας, μεσολαβεί ένα σημαντικό χρονικό διάστημα στο οποίο ο άνθρωπος πρωταγωνιστεί τόσο με την χειρωνακτική εργασία όσο και με τα συναισθήματά του! Αυτή η διαδρομή αποτελεί ένα λαογραφικό και πολιτιστικό ντοκουμέντο ένα μέρος της παράδοσής μας, που αξίζει να διατηρούμε και κάθε τόσο να “ξετυλίγουμε”, αφού αν αποκοπούμε από αυτήν είναι σαν να χάνουμε ένα μεγάλο μέρος της μνήμης μας.

Όταν μάλιστα η απόλαυση συναντά την παράδοση, η επιτυχία είναι εγγυημένη και άκρως ελκυστική! 

Μια τέτοια συνάντηση συμβαίνει καθημερινά στο Loukoumania όπου αναβιώνει η γεύση του αυθεντικού, σπιτικού, παραδοσιακού ελληνικού λουκουμά σε πολλές παραλλαγές, με αναλλοίωτα όμως τα χαρακτηριστικά της αυθεντικής ζύμης. Ακολουθώντας πιστά τη μυστική συνταγή του παππού του, το μυστικό της οποίας βρίσκεται στο ζυμάρι, ο κ. Λώλης αναβιώνει σήμερα τη γεύση του παραδοσιακού λουκουμά! Έναν λουκουμά, που εξέλιξε και προσφέρει σε παραλλαγμένες εκδοχές! Σε ατομική ή σε οικογενειακή μερίδα, αφράτοι στο εσωτερικό, τραγανοί στο εξωτερικό, πλημμυρίζουν τον ουρανίσκο με γεύση και «μνήμες» παράδοσης!

Η παράδοση δεν είναι η διατήρηση της στάχτης, αλλά η μεταφορά της φλόγας! 

Το Loukoumania, δεν ξεχνά την παράδοση και την παντρεύει με τις σύγχρονες τεχνικές! Επανατοποθετεί τον λουκουμά, όχι απλώς ως ένα ακόμη γλύκισμα, αλλά ως ένα snack ιδανικό για κάθε στιγμή της ημέρας, κάθε εποχή και κάθε κατηγορία κοινού! Πατάει στις δοκιμασμένες παραδοσιακές συνταγές, “φλερτάροντας” όμως με τις νέες τάσεις, αλλά και με την άνεση και το σέρβις ενός έξυπνου και μοντέρνου καταστήματος!

Close Menu